“Van welke planeet kom jij, Wendy?”

Een opmerking die ik vroeger wel eens kreeg tijdens meetings, wanneer ik een idee op tafel legde dat behoorlijk out of the box was.

Toen vond ik die commentaren niet zo leuk. Ik voelde me vaak onbegrepen en een buitenbeentje. Ik liet me er gelukkig niet door weerhouden om mijn weg te zoeken in het bedrijfsleven. Ik leerde snel schakelen in de sterk concurrentiële en steeds veranderende e-commerce-sector en schoolde me daarna om tot agile coach. Ik begeleidde teams en hun leidinggevenden naar een high performing samenwerking.

Vandaag ben ik dankbaar.

Want mijn gave om de dingen ‘anders’ te zien bracht me al zoveel moois. Ik detecteer mogelijkheden en oplossingen waar anderen problemen ervaren. Ik heb sterk ontwikkelde voelsprieten waardoor ik meteen aanvoel waar het niet stroomt in een team. Ik leg snel verbanden en zie meteen the bigger picture.

Waarmee ik het verschil maak?

Mensen meekrijgen in het verhaal. Medewerkers aan boord en gemotiveerd houden, ondanks snel veranderende omstandigheden of onderlinge verschillen. Het is de rode draad in mijn carrière, en ook datgene waarin ik me onderscheid.

Want ja, ik heb zo mijn eigen visie.

Zo geloof ik niet dat je mensen kan managen. Taken en processen kan je managen, maar niet je medewerkers. Zij moeten voldoende autonomie krijgen én een duidelijk kader, gedragen vanuit de missie van het bedrijf, waarbinnen ze zelf hun ding kunnen doen. Met een inspirerende leider als voorbeeld en richtinggever.

Je hoeft dus niet te kiezen tussen resultaat- en mensgericht werken.

Het is niet of-of. Ik geloof heilig in de combinatie van beide. Wanneer de organisatiestructuur optimaal is, krijg je gemotiveerde medewerkers die vlot meesurfen op veranderingen én volop putten uit de collectieve breinkracht van het bedrijf. Met als resultaat dat doelen ruimschoots worden behaald en het werkplezier stijgt.

Waar ik telkens opnieuw naar streef?

Een werkomgeving waarin teams en hun leidinggevenden het beste van zichzelf geven en daardoor betere resultaten halen. En waarin de CEO vol vertrouwen kan loslaten, zodat er voldoende mentale ruimte en energie vrijkomt om duurzaam te blijven groeien.

Join forces dus

Zo weet je ook meteen waar de naam van mijn bedrijf vandaan komt.

Benieuwd welke oplossingen ik voor jouw onderneming zie?

Ik maak met plezier tijd vrij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wendy in de media

De afgelopen maanden werd Wendy een aantal keer geïnterviewd. Een mooie manier om Join Forces en Wendy te leren kennen door de ogen van anderen. Veel lees- en luisterplezier!

Sterck
magazine

Maart 2024

STERCK. Magazine heeft een zakelijke focus met artikels over bedrijfsprofielen, zo ook over Join Forces. En wil daarbij informerend entertainend, praktisch bijblijvend en verfrissend diepgaand zijn.

Momdernemer Magazine

December 2023

Om de 3 maanden komt het Momdernemer Magazine uit.
Elsje Borms interviewde Wendy over haar bedrijf, haar inzichten als ondernemer en een blik op de toekomst.

Podcast met Peter Snauwaert - PS Grow

Februari 2023

Peter geeft elke week een podcast over personal development, mindset & verkoop. In What’s On Your Mind ?’ brengt hij het persoonlijke verhaal van zijn gast naar boven.