Mijn visie op agile

blog - visie - agile

Mijn visie op Agile

‘Agile werken’ werd oorspronkelijk bedacht in de software-sector om snel te kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Vandaag is het een echt buzz-word geworden. Het leeft ook binnen KMO’s. Want snel snel en wendbaar zijn, dat willen we natuurlijk allemaal.

 

‍Wat zie ik in praktijk?  

Agile werkvormen worden klakkeloos overgenomen als processen, als stap voor stap gebruiksaanwijzingen of recepten. En daar ligt juist de contradictie: wendbaar en weerbaar willen zijn door een agile (of zelfsturende) manier van werken, en tegelijkertijd rigide vasthouden aan een proces.

Het resultaat: je krijgt een leger van ‘volgelingen’ die breindood zijn. Orders opvolgen van de zaakvoerders, braaf in de pas lopen, vooral doen en niet veel nadenken. En ook al heb je als zaakvoerder de beste bedoelingen – je wil meer betrokkenheid van je werknemers en je wil hen meer vertrouwen geven en loslaten – toch lukt het je niet.  Want zodra je loslaat, zie je dat het werk niet altijd wordt opgepakt, of toch niet zoals jij wil.

Je bent voortdurend bezig met het operationele op te volgen. In welke mate voel jij je energie nog stromen? Waar is die vrijheid waarvan je droomde toen je je bedrijf opstartte?

Wat is dan de oplossing?

Zelf geef ik de voorkeur aan  ‘zelf-organiserend’ in plaats van agile. Zelf-organiserend werken vraagt in de eerste plaats om een ‘growth mindset’* en cultuur, die wordt gedeeld in het hele bedrijf en die ervan uitgaat dat we als mens steeds dingen kunnen bijleren. Dit in tegenstelling tot het ’fixed mindset’*, waarbij men ervan uitgaat dat iedereen wordt geboren met bepaalde talenten en het daarmee maar moet doen.

Wanneer er sprake is van een growth mindset in je bedrijf, kan je de collectieve intelligentie stimuleren.  Daardoor zet je het volledig potentieel in van sterktes en talenten waardoor kennis sneller gedeeld wordt.

Bovendien kan jij als bedrijfsleider het operationele in vertrouwen loslaten. Je medewerkers volgen het op en denken mee na over de nodige vervolgstappen vanuit hun individuele expertise. Zo kan jij met zelf-organiserende bedrijf blijven groeien in tijden van continue verandering. En zo blijf jij én je bedrijf gezond, op korte en lange termijn.

 

 

Verlang je ernaar om de beste te zijn in jouw markt?
Wil jij betrokken en gemotiveerde medewerkers die samen jouw bedrijfsdoelen tot leven brengen?
Wil jij zelf als bedrijfsleider het operationele meer loslaten met behoud van kwaliteit?
Dan help ik je graag om dit te realiseren met jouw bedrijf.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, dan vertel ik je er alles over.

 

* growth mindset and fixed mindset – Carol S. Dweck, professor psychologie aan Stanford-universiteit